Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην δημοσιότητα νέο βίντεο με Βρετανό όμηρο του ΙΚ

«Οι εκτιμήσεις ότι 15.000 χρειάζονται για να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι για γέλια, το Κράτος έχει περισσότερους μουτζαχεντίν»

omiros tzixantistwn

«Οι μουτζαχεντίν δεν είναι απλοί αντάρτες με καλάσνικοφ» προειδοποιεί ο Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών μέσα από ένα νέο βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο εμφανίζεται και πάλι ο Βρετανός όμηρος Τζον Κάντλι, ο οποίος επικρίνει τις προετοιμασίες για πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών, λίγο πριν ξεκινήσουν στη Συρία οι επιδρομές από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και με συμμάχους αραβικές χώρες.

Ο Κάντλι, σε βάρος της ζωής του οποίου δεν γίνεται καμία ανοικτή απειλή, μιλούσε και στο προηγούμενο προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης με τίτλο «δάνεισέ μου τα αυτιά σου».

Ο Κάντλι αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «είχε αποκαλέσει κάποτε την εμπλοκή του Μπους στο Ιράκ «ηλίθιο πόλεμο» και δεν κρατιόταν να αποσύρει τις ΗΠΑ όταν ήρθε στην εξουσία, αλλά τώρα σύρεται πάλι εκεί».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος φορά την πορτοκαλί στολή (προφανής αναφορά στο Γκουαντάναμο) με την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσιάσει τους τρεις ομήρους από δυτικές χώρες που έχει αποκεφαλίσει.
Χαρακτηρίζει το Ισλαμικό Κράτος «το ισχυρότερο τζιχαντιστικό κίνημα στην πρόσφατη ιστορία» και λέει πως «οι μουτζαχεντίν δεν είναι απλοί αντάρτες με καλάσνικοφ».

«Οι εκτιμήσεις ότι 15.000 χρειάζονται για να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι για γέλια, το Κράτος έχει περισσότερους μουτζαχεντίν», εμφανίζεται να λέει ο όμηρος.

By