Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ελλάδα καταφθάνει το Uber

Η εφαρμογή που επιτρέπει την ενοικίαση ακόμα και απλών Ι.Χ για τη μεταφορά πελατών, έφτασε στην Ελλάδα και αναμένεται η λειτουργία της.

home-hero-5-1440-900

Αν σας έχουν λείψει οι διαδηλώσεις και οι αποκλεισμένοι δρόμοι στην Αθήνα, ετοιμαστείτε! Το UBER έρχεται στην Ελλάδα και μαζί του αναμένονται μηχανοκίνητες πορείες από χιλιάδες οδηγούς ταξί που θα διαμαρτύρονται.

Μαζί τους θα βρεθούν και οι εταιρίες με ειδικές εφαρμογές για ταξί, όπως το TaxiBeat και το TaxiPlon που σίγουρα θα απειληθούν από το UBER.

Τι είναι το Uber; Είναι μία εφαρμογή που του επιτρέπει να βρει κανονικό ταξί ή άλλο τετράτροχο μεταφορικό μέσο χαμηλότερο κόστος. Το Uber συνεργάζεται –ανάλογα με την κάθε χώρα και με τη νομοθεσία της- με επαγγελματίες οδηγούς ταξί αλλά και με απλούς ερασιτέχνες οδηγούς που μεταφέρουν πελάτες στο ιδιωτικό τους Ι.Χ. με πολύ μικρότερο κόστος από ένα κανονικό ταξί.

uber1

Υπάρχει ακόμα η υπηρεσία μοιράσματος ενός ταξί από περισσότερους πελάτες-Pooling- (αυτό βέβαια στην Ελλάδα γίνεται επί χρόνια…) που ρίχνει κι’άλλο το κόστος.

Η εταιρία προσφέρει επίσης υπηρεσίες με αυτοκίνητα πολυτελείας ή βανάκια, αν και είναι άγνωστο το ποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες θα προσφερθούν στην Ελλάδα. Η εταιρία που έχει δεχθεί εκατοντάδες μηνύσεις στις χώρες όπου λειτουργεί, και έχει χάσει ή έχει κερδίσει κάποιες από αυτές, έχει επιλέξει να μην συγκρούεται πλέον κατά μέτωπο με τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά να προσπαθεί να τους εντάξει στο δυναμικό της.

Πριν… κλείσουν οι Αθηναϊκοί δρόμοι, να σας ενημερώσουμε ότι το UBER έχει ήδη προσλάβει τα δύο επικεφαλής στελέχη του για την Ελλάδα αλλά δέχεται ακόμα βιογραφικά για τη θέση «Operation & Logistics Manager».

1

Παράλληλα, έχει ανοίξει και η εφαρμογή όπου οδηγοί μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Uber, ενώ εγγραφές από Ελλάδα δέχεται και η εφαρμογή για κινητά.

Οπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 20 οδηγοί αφήνοντας περίπου 80 θέσεις ελεύθερες από τις 100 που έχουν προγραμματιστεί αρχικά για την Αθήνα.

uber

By