Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Στην Ελλάδα οι Βούλγαροι γονείς της μικρής Μαρίας»

Δήλωση του αντιπροέδρου των Ρομά Αττικής, Μ. Σαϊνόπουλου

maria romaΠαιδί Βούλγαρων φέρεται να είναι η μικρή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Ρομά Αττικής, Μάριο  Σαϊνόπουλο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είπε ότι η κουνιάδα του είναι συμπεθέρα με την αθίγγανη φερόμενη μητέρα της Μαρίας και απ’ όσο γνωρίζει το κορίτσι γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2009 στη Λαμία αλλά οι Βούλγαροι γονείς του δεν μπορούσαν να το αναθρέψουν και το έδωσαν στο ζευγάρι των Ρομά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι απ’ όσο γνωρίζει οι βιολογικοί γονείς του παιδιού βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά φοβούνται να εμφανιστούν.

Την ίδια ώρα όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ένας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του καταυλισμού.

Όπως γράφει η Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Όπως φέρεται να είπε ο Μπάμπης Δημητρίου «Ήταν ένας Βούλγαρος και η γυναίκα του που εργάζονταν ανά την Ελλάδα σε προσωρινές δουλειές, και που συνήθιζαν να μένουν εδώ κάποιες φορές. Κάποια στιγμή άφησαν το κορίτσι να το μεγαλώσει μια οικογένεια εδώ στο χωριό.»

Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι « η οικογένεια μεγάλωσε το παιδί σαν να ήταν δικό τους, παρότι ο πατέρας ερχόταν που και που για να το δει.» Μάλιστα «η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό ήταν μόλις πριν από πέντε ημέρες» όπως λέει, μετά τις συλλήψεις και αφότου το παιδί παραδόθηκε στις Αρχές.

«Όλοι οι άλλοι Ρομά έλεγαν στον Βούλγαρο να εξηγήσει στην αστυνομία ότι το κορίτσι είναι δικό του αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί», συμπληρώνει ο Μ. Δημητρίου. Τα όσα είπε υποστήριξαν και άλλοι κάτοικοι, προσθέτει το δημοσίευμα.

Αυτό έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων και η τσιγγάνα που εμφανιζόταν ως μητέρα του κοριτσιού. Μετά από διάφορες αντιφατικές καταθέσεις υποστήριξε ότι το παιδί της το άφησε μια Βουλγάρα που δεν είχε χρήματα να το αναθρέψει.

Αυτή και ο σύζυγός της βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή στη Λάρισα κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκου και ψευδή βεβαίωση κατ” εξακολούθηση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι τους ζήτησαν αλλαγή του κατηγορητηρίου και αντί για την κατηγορία της αρπαγής να τους αποδοθεί αυτή της παράνομης υιοθεσίας.

Παράλληλα με εντολή Εισαγγελέα δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αθίγγανων που παρουσιάζονταν ως γονείς της Μαρίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη συνδρομή της Ιντερπόλ και ξένων οργανισμών που ασχολούνται με εξαφανίσεις παιδιών ενώ αμείωτο παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By