Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ερμού, η «ναυαρχίδα» της ισπανικής Inditex στην Ελλάδα, Oyshο

Το νέο, ανακαινισμένο της κατάστημα, στην οδό Ερμού 56, στην ‘’καρδιά’’ της Αθήνας ανοίγει η Oysho, η ισπανική αλυσίδα εσωρούχων και homewear του ομίλου Inditex, η οποία συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

oysho_ermou1Στην Ελλάδα, η Oysho διαθέτει 18 καταστήματα σε Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ρόδο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμάτα και Κρήτη. Για την περασμένη χρήση και ειδικότερα για την περίοδο 1η Φεβρουαρίου 2013- 31 Ιανουαρίου 2014 η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας τζίρο 17,8 εκατ. ευρώ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και σχεδόν τριπλάσια κέρδη, στο 1,9 εκατ. ευρώ από 724 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η Ελλάδα υπήρξε πάντα μια σημαντική αγορά για την Inditex, φιλοξενώντας περισσότερα από 150 καταστήματα των αλυσίδων του ομίλου. Διεθνώς, λειτουργούν περισσότερα από 550 καταστήματα Oysho σε 40 χώρες στην Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Ασία. Από το 2011 λειτουργεί και το online κατάστημα σε 14 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Το νέο κατάστημα αποτελεί τη ναυαρχίδα της αλυσίδας, καθώς παρουσιάζει τη νέα φιλοσοφία και εικόνα των καταστημάτων Oysho, με ένα μίγμα βασικών υλικών όπως το ξύλο και το σίδερο με νεωτεριστικά χαρακτηριστικά όπως τα κεραμικά και οι μεταλλικοί σωλήνες. Το ανακαινισμένο κατάστημα της Ερμού έχει επιφάνεια 200 τμ και εκτείνεται σε δύο ορόφους, ισόγειο και υπόγειο. Στο ισόγειο δεσπόζει το νέο videowall, που φαίνεται από το δρόμο, ενώ οθόνες touchscreen βρίσκονται σε όλο το χώρο.

Η αλυσίδα Oysho δημιουργήθηκε το 2001 με σκοπό να μεταφέρει το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Zara και στην αγορά των εσωρούχων και homewear.

By