Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Κίνα για επιχειρηματικές συμφωνίες η Μέρκελ

Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

merkel-chineseprimeminister

Με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές υποδέχτηκε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρεία και θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο είπε η Μέρκελ, εν όψει των συνομιλιών της με τον Κινέζο πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μέρκελ και ο Λι ήταν παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στην οποία προχώρησε το Πεκίνο με την ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών EADS για παραγγελία 100 ελικοπτέρων αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινής προσπάθειας με την Air China.

Η Μέρκελ ξεκίνησε το έβδομο από τότε που ανέλαβε την καγκελαρία ταξίδι της στην Κίνα από τη νότιοδυτική επαρχία Σιτσουάν με την επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen όπου συναντήθηκε με τα παιδιά των εργαζομένων.

By