Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Κύπρο μεταβαίνει ο Τσίπρας;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στο νησί.

 

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί αύριο για την  Κύπρο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, η συζήτηση στη Βουλή για την Κύπρο, την οποία ζήτησε ο ίδιος, ίσως καθυστερήσει την επίσκεψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και ο Γιάννης Στουρνάρας, τελικά, θα ενημερώσει τους βουλευτές, αύριο το απόγευμα.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για «εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup ιστορικών διαστάσεων, που συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

Επίσης, χθες, έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντ. Κυπριανού και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν να συντονίσουν πολιτικά τα κόμματά τους τα επόμενα 24ωρα, μετά τη μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία τους, που είχε επίκεντρο τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup.

 

 

 

 

By