Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ουκρανία σήμερα ο Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφτεί αρχικά τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των περίπου 100.000 Ελλήνων που ζουν στην περιοχή, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κίεβο

venizelos-cosac

Στην Ουκρανία μεταβαίνει εκτάκτως την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβει για την επίλυση της κρίσης έπειτα από την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να εγκρίνει ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία.

Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφτεί αρχικά τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των περίπου 100.000 Ελλήνων που ζουν στην περιοχή, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κίεβο.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο κ. Βενιζέλος θα έχει επαφές με όλη τη μεταβατική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Το Βήμα, η αρχική σκέψη ήταν να μεταβεί ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Ουκρανία την προσεχή Τρίτη, ωστόσο λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων αποφασίστηκε να επισπευτεί η επίσκεψη.

Για τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, υπό την ύπατη εκπρόσωπο Κάθριν Άστον, όπου θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Η κ. Άστον επρόκειτο να μεταβεί στο Κίεβο τη Δευτέρα, σύμφωνα όμως με τις τρέχουσες πληροφορίες θα ταξιδέψει τελικά την Τρίτη.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην Ουκρανία σε μία προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση στην κρίση.

By