Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα ο Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιόρτασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Samaras Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία παρακολούθησε σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και φίλοι του, τους οποίους αφού χαιρέτισε κατευθύνθηκε στον ναό, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου με τα μεγάλα πλατάνια, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, συμπατριώτες και φίλους του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός αύριο το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By