Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

elk

Η «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019» θα είναι το θέμα της εκδήλωσης του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα παραστεί την Τρίτη στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται επίσης οι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανγκ Σόιμπλε και, φυσικά, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο.

Ειδικότερα, το βράδυ της ίδιας μέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα παραβρεθεί σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη και επέφεραν μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ενώ το 2014 θα κλείσει με, έστω και μικρό, θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

By