Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Προανακριτική Καπελέρης και Βαξεβάνης

Φαίνεται πως θα έχει όσο χρόνο χρειάζεται για να ελέγξει τους πάντες η… Ζωή Κωνσταντοπούλου!

proanakritikiΕνώπιον των βουλευτών της Προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση του χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα βρεθούν σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Καπελέρης και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το έλεγχο που του ζητήθηκε να κάνει από τον ανώτερό του και τα αποτελέσματα αυτών.  Από την πλευρά του, ο εκδότης του περιοδικού «Hot Doc» θα ερωτηθεί για την πηγή που του έδωσε προς δημοσίευση τα στοιχεία της υπόθεσης.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί τα αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ ώστε να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της σύνταξης του πορίσματος σε ότι αφορά τους λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό που θα κάνουν πλέον τα μέλη της Προανακριτικής είναι να ζητήσουν από το ΣΔΟΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες και να μην χρειαστούν δύο με τρεις μήνες για το τελικό πόρισμα.

 

 

By