Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους

Μετά και την αυριανή αγόρευση του συνήγορου του αθλητή, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία

pistorius-kathgories-gia-purovolismous-570

Στην τελική της φάση βρίσκεται η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ χαρακτήρισε τον Πιστόριους «δόλιο μάρτυρα» που «δεν είπε την αλήθεια», ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές «εντελώς αντιφατικές». Ο Πιστόριους έχει καταθέσει ότι πυροβόλησε άθελά του, αλλά και από φόβο, υποστήριξε ο Νελ επιμένοντας ότι το δικαστήριο πρέπει να διαλέξει μία μόνο από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές. Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.

Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία. Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο ίδιος το αρνείται και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα επειδή την πέρασε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία όμως διατείνεται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως ύστερα από καυγά.

By