Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με προίκα 400 εκατ. ευρώ η Millennium στην Πειραιώς

 Θα συνεισφέρει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας.

Piraeus Bank ανακεφαλαιοποίηση τράπεζες τράπεζα Τράπεζα ΠειραιώςΕνέκρινε  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την εξαγορά της Millennium Bank από την Τρ. Πειραιώς. Η μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια πορτογαλική τράπεζα Millennium BCP θα συνεισφέρει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς 400 εκατ., σημαντικά υψηλότερα από τα περίπου 275 εκατ. ευρώ, που είχαν εκτιμηθεί αρχικά.

Μετά την συγκεκριμένη συγχώνευση η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται και επίσημα πολύ κοντά στην συγκέντρωση των 730 εκ. ευρώ που χρειάζεται για να καλύψει το 10% της αύξησης κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την συγχώνευση με την Geniki Bank συμφωνήθηκε η γαλλική Societe Generale να συνεισφέρει με 175 εκ. ευρώ,  αθροίζοντας ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 575 εκ. ευρώ.
Πλέον η τράπεζα αναζητά 155 εκ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν από υφιστάμενους μετόχους όπως το τσεχικό fund, PPF Group, αλλά και εγχώριοι επενδυτές.
Η Γενική Συνέλευση της Πειραιώς, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, είναι προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και  επίσημα η εξαγορά της τράπεζας Millenium από τον όμιλο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  ενέκρινε τη συμμετοχή της μητρικής BCP στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, με την πορτογαλική BCP να γίνεται μέτοχος της Πειραιώς καθώς θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με ποσό 400 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική Societe General έχει προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο για την απορρόφηση της Γενικής τράπεζας και θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ με το ποσό των 175 εκατ. ευρώ. Μόνο από τη συμμετοχή των δύο αυτών διεθνών τραπεζικών ομίλων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη διασφαλίσει το ποσόν των 575 εκατ. ευρώ για την επικείμενη ΑΜΚ.

By