Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην 21η θέση η Ελλάδα και η Super League -στην κορυφή η Premier League

Μόλις την 21η θέση στην κατάταξη των πρωταθλημάτων με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς μισθούς παγκοσμίως, καταλαμβάνει η Super League.

believeΑυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Dailymail σύμφωνα με το οποίο, για τους παίκτες, η πλουσιότερη διεθνώς πηγή εισοδήματος είναι η Premier League. Εκεί, ο εβδομαδιαίος μισθός των ποδοσφαιριστών των ομάδων είναι κατά μέσο όρο 43,717 στερλίνες (δηλαδή περίπου 55,5 χιλιάδες ευρώ).

Μ’ άλλα λόγια κάθε χρόνο ο μέσος ετήσιος μισθός στα αγγλικά σαλόνια, ανέρχεται στον απίστευτο αριθμό των περίπου 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πλησιέστερο από πλευράς μισθολογίου …μαγαζί στον κόσμο, είναι αυτό της Μπουντεσλίγκα που προσφέρει απολαβές κατά, περίπου, 60% μικρότερες από εκείνες της Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή περίπου 35,7 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα και 1,8 εκατομμύρια το χρόνο αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ίδια πάντα έρευνα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο μέσος μισθός την εβδομάδα είναι …μόλις 3,5 χιλιάδες ευρώ και ο ετήσιος ανέρχεται στις 185.000.
Τα σωματεία της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία έχουν εισοδήματα ετησίως (μέσος όρος) 155 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 196 εκατομμύρια ευρώ) ενώ τα ελληνικά βάζουν στα ταμεία τους μόνον 10,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η έρευνα της εφημερίδας έγινε μεταξύ 34 πρωταθλημάτων και από τις πέντε ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία) και αξίζει να σημειωθεί ότι στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης είναι η αγγλική Τσάμπιονσιπ! Ο σχετικός πίνακας:

1415966105488_Image_galleryImage_NEW_WAGES_income_jpg

By