Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Fairfax η BlackBerry

Έναντι τιμήματος 4,7 δισ. δολαρίων

BlackberryΗ κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) BlackBerry συμφώνησε κατ” αρχήν με την πρόταση εξαγοράς της από κοινοπραξία εταιρειών, με επικεφαλής την καναδική ασφαλιστική εταιρεία Fairfax Financial Holdings.

Η εξαγορά της BlackBerry, έναντι τιμήματος 4,7 δισ. δολαρίων, θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναδιοργανωθεί μετά από χρόνια κακοτυχίας και μείωσης των μεριδίων της στην αγορά.

Η μη δεσμευτική προσφορά των 9 δολαρίων ανά μετοχή της BlackBerry από την κοινοπραξία υπό τη Fairfax θέτει το κατώτερο όριο τιμήματος σε περίπτωση που υπάρξουν άλλες αντιπροσφορές για την εξαγορά της.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε φθάσει έως το υψηλό επίπεδο των 148 δολαρίων τον Ιούνιο του 2008, όταν οι συσκευές της αποτελούσαν ακόμη την πρώτη επιλογή για τραπεζίτες, πολιτικούς και δικηγόρους. Χθες, η τιμή της έκλεισε στο χρηματιστήριο του Nasdaq στα 8,82 δολάρια, κάτω από αυτή που πρότεινε η Fairfax, δείχνοντας ότι η αγορά δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν άλλες προσφορές. Η BlackBerry έχει προθεσμία έως τις 4 Νοεμβρίου να αναζητήσει καλύτερες προσφορές, τις οποίες ο όμιλος της Fairfax έχει το δικαίωμα να καλύψει. Ο όμιλος αναζητά χρηματοδότηση από την Bank of America Merrill Lynch και την BMO Capital Markets για να ολοκληρώσει τη συμφωνία και έχει προθεσμία έως τις 4 Νοεμβρίου να ολοκληρώσει τον οικονομικό έλεγχο της BlackBerry.

Η τελευταία δεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα ονόματα των μελών της κοινοπραξίας υπό τη Fairfax, αν και πολλοί θεωρούν ότι θα συμμετέχουν πιθανόν οικονομικά εύρωστα καναδικά ασφαλιστικά ταμεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax κ. Πρεμ Γουάτσα περιγράφεται συχνά ως ο Καναδός Γουόρεν Μπάφετ (σ.σ.: Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής), επειδή έχει μακροχρόνια οπτική.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By