Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Turkish Airlines η Olympic Air;

 

Πρώτα η έγκριση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal με την Aegean

 

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Έχουν οργιάσει οι φήμες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης  ότι έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air στον τουρκικό αερομεταφορέα, Turkish Airlines.

 

Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία.

 

Όπως είχε γράψει το ThePaper.gr πριν λίγες ημέρες, το όνομα Οlympic Air από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενδεχομένως να μην είναι πια εδώ…  Διότι στην περίπτωση που το Φθινόπωρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφανθεί αρνητικά για το deal με την Aegean Airlines, το οποίο και εκκρεμεί για μήνες, τότε ο βασικός μέτοχος της Olympic Air, δηλαδή  η Marfin Investments Group (MIG) θα αναγκαστεί να εξετάσει όλες τις επιλογές.

 

Ακόμη και το «λουκέτο», ρευστοποιώντας ταυτόχρονα τα περιουσιακά στοιχεία της ιστορικής αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος, προκειμένου καταρχήν να κάνει αυτό που στην διεθνή ορολογία ονομάζεται stop loss (σταματώ να χάνω λεφτά) και κατά δεύτερο να μειώσει όσο το δυνατόν τα περίπου 125 εκατ. ευρώ που χρωστά έως τώρα η ΟΑ. Με την επισήμανση πως οι ζημίες για το 2012 ήταν 8,6 εκατ. ευρώ που προστίθενται στα 37,5 εκατ. ευρώ ζημίες της χρήση του 2011.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By