Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Για άνευ προηγουμένου παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για κακοστημένο θέατρο της κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια του Νίκου Δένδια

vouli-dispistia

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και κατά πάσα πιθανότητα ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας παρουσιάζοντας την τροπολογία, ανέφερε πως αποτελεί μια προσπάθεια ανακούφισης επαγγελματιών και επιχειρήσεων με συνολικό κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ. Αφορά περίπου 165.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις με άνω των 700.000 εργαζομένων. «Το κύριο βάρος της ρύθμισης είναι προς την πλευρά των μικρών και μεσαίων οφειλετών», είπε και εξέφρασε την ελπίδα –λόγω της φύσης των συγκεκριμένων διατάξεων- να τύχει ευρύτερης της κυβερνητικής πλειοψηφίας συναίνεσης.

Όπως είπε, δεν διεκδικεί εχέγγυα πανσοφίας, αλλά αποτελεί προϊόν εξαντλητικής εργασίας μηνών με όλους τους εμπλεκόμενους.

Για άνευ προηγουμένου παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για κακοστημένο θέατρο της κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια του Νίκου Δένδια, αφού άλλος υπουργός την κατέθεσε και άλλος θα την υπερασπιστεί στην Ολομέλεια. Οι αναφορές της προκάλεσαν ένταση στην επιτροπή με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά να αναρωτιέται αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητηθεί η τροπολογία.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στο ελληνικό δίκαιο.

Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογια και την αιτιολογική έκθεσηη

By