Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης η αυτοκινητοβιομηχανία

Νέα πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις τον Μάρτιο.

pegeutΧωρίς φρένα εξακολουθεί να κινείται η αγορά του αυτοκινήτου, που αποτελεί μετά την κατοικία το δεύτερο μεγάλο θύμα της κρίσης που ξέσπασε το 2009. Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA), δείχνουν πτώση 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση  τον Μάρτιο.

PSA Peugeot Citroen, Ford Motor και Volkswagen, βούλιαξαν με αποτέλεσμα να παρασύρουν όλη τη δραστηριότητα. Ισχυρές πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία προκάλεσε η μείωση των πωλήσεων στη Γερμανία. Οι ταξινομήσεις υποχώρησαν στα 1,35 εκατομμύρια οχήματα τον περασμένο μήνα, από 1,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν  κατά 9,7% στα 3,1 εκατομμύρια οχήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου της Ευρώπης συρρικνώθηκαν τον Μάρτιο, με τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 17%, να καταγράφεται στη Γερμανία.  Σε επίπεδο εταιρειών, οι πωλήσεις της Peugeot στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 16%, της Volkswagen κατά 9,3% και της Ford κατά 16%. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι ετήσιες παραδόσεις αυτοκινήτων θα είναι οι μικρότερες της τελευταίας 20ετίας.

By