Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του συνεργού του Μαζιώτη που αναζητά η Αντιτρομοκρατική

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας του Γιώργου Πετρακάκου, του 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη που αναζητείται

antitromokratiki800_120214

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί του Σαββάτου στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη (του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 – 1 – 1971 στην Έδεσσα), αλλά και ατόμων που φέρεται να συνεργάζονται μαζί του.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν δώδεκα φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.synergos maziwti

maziotis1

 

Δόθηκαν επίσης στοιχεία ταυτότητας του Πετρακάκου Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Εννέα φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.

 

sunergos mazioti2

petrakos tautotita mazioti

Επιπλέον δημοσιοποιούνται δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012.

mazioti sunergos ax

synergos3

Τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

mazioti 21«Σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

By