Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη μετοχή της Eurobank το χρηματιστηριακό «παιχνίδι»

Κέρδη πάνω από 25% για τον τίτλο συνοδεία υψηλού όγκου συναλλαγών

xrimatistirio1Στη μετοχή της Eurobank μεταφέρθηκε την Τρίτη το χρηματιστηριακό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα εδώ και μερικές εβδομάδες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον τίτλο να κερδίζει πάνω από 25% συνοδεία υψηλού όγκου συναλλαγών.

Η «δικαιολογία» από την πλευρά κύκλων της τράπεζας έχει να κάνει με το ενδιαφέρον που φέρονται να δείχνουν διεθνή χαρτοφυλάκια να αποκτήσουν μεγάλες μετοχικές θέσεις όταν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προβεί σε πώληση πακέτου μετοχών που κατέχει, μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Οι πάντες ωστόσο γνωρίζουν πως το χρηματιστηριακό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται ευνοεί τις κερδοσκοπικές κινήσεις είτε γενικευμένα όπως συνέβη κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, είτε σε επιμέρους «στόχους» όπως δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτό βέβαια για την αγορά δεν θεωρείται απαραίτητα κάτι το κακό. Αντίθετα δείχνει πως τα αντανακλαστικά των επενδυτών ενεργοποιούνται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι συμμετέχοντες στον καθημερινό κύκλο συναλλαγών.

Υπάρχει όμως και σημαντικότατο ρίσκο διότι πολύ απλά η μετοχή της Eurobank λόγω της χαμηλής της διασποράς (το 98% περίπου το έχει το ΤΧΣ) ευνοεί το επιθετικό intraday (κυνήγι του κέρδους μέσα στην μέρα) και συνεπώς προσοχή.

Διότι όταν όλοι «μπαίνουν» σε μια μετοχή είναι επόμενο να αυξάνεται η μεταβλητότητα ειδικά όταν αρχίζει η κατοχύρωση κερδών.

Από την άλλη μεριά η εικόνα του χρηματιστηρίου έχει δείξει πως κάποιοι παίκτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να ποντάρουν στο ανοδικό σενάριο της αγοράς και από την στιγμή που συμβαίνει αυτό το μόνο σίγουρο είναι πως η συνέχεια θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Α. Τάντουλος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By