Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη «φάκα» 130 εφοριακοί με εμβάσματα στο εξωτερικό

Η  διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπάλληλων που έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα

-Του Νίκου Φιλιππίδη-

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Εκατόν τριάντα εφοριακούς που έχουν εντοπιστεί να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν,  που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αναφέρει οτι η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπάλληλων που έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα.  Επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους.

Συστήνουν ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτι δεν συνάδουν με τα εισοδήματά τους τα εν λόγω ποσά, θα τους επιβληθούν ποινές που θα φτάνουν έως και την απόλυσή τους.

Σημειώνεται ότι η απόρρητη έκθεση για τον ελληνικό φοροελεγκτικό μηχανισμό διαπιστώνει υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών, γερασμένο προσωπικό και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Στην έκθεση αναλύονται όλα τα προβλήματα του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, γίνεται αναφορά στην έλλειψη αυτονομίας της γενικής γραμματείας Δημόσιων Εσόδων και στον κίνδυνο να συνεχίζουν να υφίστανται πολιτικές παρεμβάσεις και διαφθορά.

By