Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις ΗΠΑ ο Β. Κικίλιας – Σειρά επαφών με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

kikiliasOOO

Σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τους επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσινγκτον χθες το βράδυ. «Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι «η ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές,n όσον αφορά τόσο την κλίμακα όσο και το βαθμό εξειδίκευσής τους. Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα. Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα ξεκινήσει σήμερα με επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) και θα έχει συνάντηση με τον αντιστράτηγο James R. Clapper. Το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας. Αύριο, θα μεταβεί εκ νέου στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της John O. Brennan. Ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI.

By