Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στις οθόνες μέχρι τον Μάρτιο ΝΕΡΙΤ

Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ επιρρίπτει ευθύνες στο ΥΠΟΙΚ για τη μη εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

nerit

Στο υπουργείο Οικονομικών επαναπόθεσε την ευθύνη για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγ.Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης ενώ για το χρονοδιάγραμμα και την έναρξη της ΝΕΡΙΤ είπε πως ο ίδιος πρότεινε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός για το ΑΣΕΠ και για να αρχίσουν οι προσλήψεις στελεχών, με προτεραιότητα την επιλογή διευθυντικών στελεχών.

Ο Γιώργος Προκοπάκης διαβεβαίωσε ότι θα συνεκτιμηθούν τα σχόλια των πολιτών που θα διατυπωθούν μέσω της ιστοσελίδας opengov.gr, ενώ αναφέρθηκε και στην απορρόφηση του κοινοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ για να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ.

Ως προς τη διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, σημείωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ αλλά θα γίνει με διαδικασία ΑΣΕΠ 100%. Ως προς την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τόνισε πως το θέμα ουσιαστικά είναι του μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι εκείνο που θα μας δώσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και τον εξοπλισμό, για να προχωρήσουμε τη δουλειά μας» ενώ υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση και διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούν όλοι, και ο μέτοχος που είναι το υπουργείο Οικονομικών και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By