Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 6 Οκτωβρίου στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη

ellada-euro

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, με την έναρξη της νέας Συνόδου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής (άρθρο 121 παράγραφος 2), «προσχέδιο του προϋπολογισμού του Κράτους κατατίθεται από τον αρμόδιο υπουργό για συζήτηση στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Αυτήν την εβδομάδα, που είναι και η τελευταία της λειτουργίας του Γ΄ Θερινού Τμήματος, συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα». Επίσης, θα τεθεί προς ψήφιση και το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής».

Τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των θερινών τμημάτων, ψηφίστηκαν σημαντικά νομοσχέδια και διατάξεις, όπως το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», οι τροποποιήσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, οι διατάξεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, οι διατάξεις για την ιδιωτική πολεοδόμηση, το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ρατσισμού διατάξεις για τις τουριστικές υποδομές.

Πράσινο από τη Βουλή πήραν επίσης οι πρώτες συμβάσεις για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Στα θερινά τμήμα ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί με τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια.

By