Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στοιχεία- σοκ στη Βουλή για την παιδική πορνογραφία

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης

sfakianakis600_011113

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την παιδοφιλία που κατέθεσε στη Βουλή ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέκα παιδιά αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω Κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής παρουσία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο Μανώλης Σφακιανάκης ανέφερε πως από το 2011 έως το 2014 υπήρξαν 1028 κατηγορούμενοι για ηλεκτρονικά εγκλήματα, από τους οποίους οι 271 για παιδική πορνογραφία.

Άκρως ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια η Αρχή απέτρεψε 1080 περιπτώσεις, με 36 ωστόσο, άτομα να οδηγούνται στην εντατική. «Ήμουν στην Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε ακόμη, πως υπάρχει πρόγραμμα που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ό,τι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και «τσιμπάει υλικό», για παράδειγμα παιδικής πορνογραφίας. Το εν λόγω πρόγραμμα μάλιστα έχει εγκριθεί από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και «με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα» είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές για τα πειθαρχικά συμβούλια, καθώς -όπως είπε- διορίστηκε αναπληρώτρια καθηγήτρια που επανειλημμένως είχε αποπλανήσει μαθητή της 6ης δημοτικού γιατί ο φάκελος της έγραφε γράφει μόνον «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

By