Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον αέρα η εξεταστική

Φωτιές στην εξεταστική ανάβει η διαθεσιμότητα, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν κινητοποιήσεις.

panepistimio fosphotosΠροβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών, αλλά και στην εξεταστική, αναμένεται να δημιουργήσουν οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση, που ξεκινούν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται στις 12 και 13 και κορυφώνονται από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ  περιλαμβάνει τις γραμματείες, τα λογιστήρια, το τεχνικό προσωπικό και μηχανοργάνωση, φύλακες και καθαρίστριες. Η διεξαγωγή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, αλλά και οι εγγραφές των νέων φοιτητών, κινδυνεύουν κυρίως λόγω της απεργίας των γραμματειών. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα  1.765 διοικητικών υπαλλήλων, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα τον Ιούλιο. Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνει αποφασισμένη για σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θεωρεί πως το ένα στα τρία ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης έχει περισσότερο προσωπικό από το αναγκαίο. Μάλιστα χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής με έγγραφο του προς ΑΕΙ και ΤΕΙ ζήτησε να καταγραφεί το πλεονάζον προσωπικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By