Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον ανακριτή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σήμερα οι απολογίες των Κασιδιάρη, Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου

Φωτογραφία Παναγιώτης Τζάμαρος (FOS PHOTOS)
Φωτογραφία Παναγιώτης Τζάμαρος (FOS PHOTOS)

Τελευταία ενημέρωση: 17:12

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ και ενώπιον των ανακριτών θα βρεθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνται, έινε το απόγευμα της Τρίτης.

Στις 10:30 μετέβησαν στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής τα τρία στελέχη της που έχουν επίσης συλληφθεί κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι  λειτουργοί της Δικαιοσύνης άφησαν ελεύθερο μετά την απολογία του, ένα περιφερειακό στέλεχος της Χρυσής Αυγής , επιβάλλοντας του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου θα γίνει την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο  Χρήστος Παππάς.

Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι  οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ από τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μετά.

Οι ανακριτές της υπόθεσης της ΧΑ εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για ήδη κατηγορούμενους.

 Κλείνει η χρηματοδοτική κάνουλα προς τη ΧΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του ThePaper.gr, η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Η τροπολογία θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Η τροπολογία προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης ως ποινή για τα κόμματα των οποίων η ηγεσία είτε σημαντικός αριθμός βουλευτών – ευρωβουλευτών είτε μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους παραπέμπονται αμετάκλητα για τα εγκλήματα των άρθρων 187, 187 Α, και 187 Γ του Ποινικού Κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία επιβουλεύονται την δημόσια τάξη. Η διακοπή της χρηματοδότησης θα είναι οριστική εφόσον υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By