Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον ανακριτή ο Άγγελος Φιλιπίδης

Υπόμνημα 300 σελίδων φέρεται να καταθέσει ο πρώην διοικητής του ΤΤ με το οποίο θα υποστηρίζει ότι τα δάνεια σε γνωστούς επιχειρηματίες ήταν νόμιμα

aggelos-filippidis-660x440

Απολογείται ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς ο Άγγελος Φιλιππίδης πρώην διοικητής του ΤΤ που κατηγορείται για δανειοδοτήσεις χωρίς εγγυήσεις, και για τη σύναψη συμβάσεως από την οποία ζημιώθηκε το δημόσιο με εκατ. ευρώ.

Ο Φιλιππίδης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει υπόμνημα που θα ξεπερνά τις 300 σελίδες και θα υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ότι οι δανειοδοτήσεις αυτές υπήρξαν νόμιμες, και ότι οι ίδιος οικειοθελώς προσήλθε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα παρά την απόφαση του τούρκικου δικαστηρίου που αποφάσισε τη μη έκδοση.

Η απολογία του αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες, καθώς οι κατηγόριες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος για απατή, απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Προσερχόμενος στον ανακριτή ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Άμα χάσω οι εισαγγελείς θα δίνουν δάνεια».

By