Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Εισαγγελέα η δικογραφία της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα Εφετών πρόκειται να φτάσει η δικογραφία

xrisi avgi

Στον εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, πρόκειται να φτάσει η δικογραφία για την Χρυσή Αυγή καθώς οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση κήρυξαν το πέρας της πολύμηνης ανάκρισης.

Οι κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ολοκλήρωσαν την διερεύνηση της ανακριτικής διαδικασίας για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, αποστέλλοντας το υλικό της υπόθεσης στον εποπτεύοντα, εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, ώστε να διατυπώσει την πρότασή του, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των συνολικά 78 κατηγορουμένων.

Τον τελικό λόγο για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου σε διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που θα έχουν στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση θα αποφανθούν με αμετάκλητο βούλευμα. Αμέσως μετά θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει, λίγο πριν ή αμέσως μετά, το τέλος του έτους, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο που θα διεξαχθεί η δίκη καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ειδικός χώρος, λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων, των συνηγόρων, μαρτύρων, προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και άλλων αναγκών, όπως η προβολή των δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο, από τον προσωρινά κρατούμενο Γιώργο Ρουπακιά που έχει ομολογήσει την πράξη του.

By