Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τον ένα τόνο ηρωίνης

Προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν

dikaiosynh620_241013Στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε το Σάββατο σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί.

Στην εισαγγελία οδηγήθηκαν τα 11 άτομα- μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και το οποίο είχε μεταφέρει όλη την ποσότητα ηρωίνης, που ανέρχεται σε δύο τόνους και 120 κιλά.

Στην Εισαγγελία έχουν οδηγηθεί επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Ν νέα αυτή ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τον εντοπισμό πριν περίπου δέκα ημέρες άνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένα Αλβανός υπήκοος.

Όλα τα ναρκωτικά φέρονται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και παρακολουθείτο απο τις διωκτικές αρχές.

Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

By