Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 39χρονος οδηγός

Επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα ενω κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

karampola

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που, χθες, παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες.

Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος, ο οποίος επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

Η τραγωδία συνέβη χθες στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

By