Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον τελικό ο απίστευτος Ολυμπιακός

8692546699_cab87224a5_b

Με άμυνα που θα πρέπει να διδάσκεται στα μπασκετικά σεμινάρια, οι Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 69-52 της ΤΣΣΚΑ και την Κυριακή θα υπερασπιστούν το στέμμα τους κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματικά ήταν απίστευτοι στην ανασταλτική τους λειτουργία, η οποία ουσιαστικά τους έδωσε και την πρόκριση στον τελικό, καθώς κατάφεραν να καθηλώσουν όλα τα επιθετικά όπλα των Ρώσων που έμειναν στα… ρηχά.

Ούτε ο Τεόντοσιτς (5π.), ούτε ο Καούν (7π.), ούτε ο Κρστιτς (2π.) κατάφεραν να βρουν απάντηση στο τοίχος των Πειραιωτών, που είχαν το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το 17-16 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν η τελευταία φορά που η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα στο σκορ, καθώς μετά άρχισε η… καταιγίδα του Ολυμπιακού.

Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς, φτάνοντας μέχρι και τους 21 πόντους (36-57) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με τους Χάινς και Άντιτς να πετυχαίνουν από 13 πόντους και να καλύπτουν το κενό στο σκοράρισμα που άφησε ο Σπανούλης που πέτυχε μόλις 8.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα, επικράτησαν 69-52 της ΤΣΣΚΑ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Final Four, την Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε 74-67 της Μπαρτσελόνα.

Φανερά ενθουσιασμένος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Νικήσαμε μία ομάδα που ανεξάρτητα από το τι έκανε είναι ομαδάρα. Είναι μία δικαίωση του προπονητή και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί είναι ένας άνθρωπος που πρώτη φορά τα κάνει όλα αυτά. Πάμε να κάνουμε το repeat. Αν το ξαναπάρουμε θα το έχουμε πάρει σε μία σεζόν με 31 παιχνίδια, θα είναι κάτι αξιοσημείωτο».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Ήταν μακράν το καλύτερό μας αμυντικό παιχνίδι τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Ήμασταν ασύλληπτοι αμυντικά κι αυτό μας έδωσε τη νίκη. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και κάναμε το πρώτο βήμα»

Δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 52-69.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

By