Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: «Ήρθα για να μείνω»

Τι απαντά στους επικριτές του

StournarasΜόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά αρχίζουν οι πιέσεις απο υπουργούς και βουλευτές, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει.

Ο κ. Στουρνάρας απατώντας στους επικριτές του, δηλώνει «δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω», ενώ τονίζει πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις υπουργών και βουλευτών «που ζητούν να ανοίξει το πουγκί».

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι».

«Θα βγούμε στις αγορές το 2014»

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως θα βγούμε στις αγορές το 2014, αισιοδοξεί ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κλείνει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».

By