Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας για τη δόση: Αποφασίσουν τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ

«Είχαμε μια συνάντηση που ήταν πολύ πλούσια» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

stournaras

Την ικανοποίηση του για τα όσα αποφάσισε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας το πρωί της Τετάρτης, προσερχόμενος στη δεύτερη μέρα σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως το Eurogroup έδωσε το «πράσινο φως» για να κινηθούν διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις.

«Όσον αφορά την Ελλάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Επτά χώρες πρέπει τώρα να απευθυνθούν για τις σχετικές σημαντικές αποφάσεις στα Κοινοβούλιά τους.  Το Eurogroup έδωσε ήδη την έγκρισή του για να προχωρήσουν όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης είπε πως θα εξετασθούν δύο βασικά θέματα, η μεταρρύθμιση για την αναδιάρθρωση των τραπεζών και η τραπεζική ένωση, δηλαδή ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης (SRM) και η Διακυβερνητική Συμφωνία (IGA).

«Γενικά, είμαι ικανοποιημένος.  Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική  κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Ήταν ένα πολύ πλούσιο ECOFIN και Eurogroup», είπε ο κ. Στουρνάρας.

 

By