Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: Η στάση της τρόικας δεν έχει αλλάξει

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο  Γιάνης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι ποτέ δεν είπε πως η τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα μέτρα

stournaras
Με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ενόψει της έλευσης της τρόικας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξεχρόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι «Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας».

Ερωτηθείς αν η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για ΦΠΑ και εστίαση, ο υπουργός απάντησε: «Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες». Στην ερώτηση αν δεν δέχονται τα ισοδύναμα, ο κ.Στουρνάρας υπογράμισε: «Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Αναφορικά με το αν θα ζητηθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών και η υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Τέλος, ερωτηθείς σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό του 2014 ποια θα είναι τα μέτρα 1,2 δισ. που θα προταθούν, ο κ.Στουρνάρας απάντησε λακωνικά: «Ε, θα τα δείτε. Γεια σας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By