Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφοδρή επίθεση Π.Καμμένου σε Γ. Στουρνάρα

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με αναφορές σε πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα της χώρας

 

stournaras bouli oikonomikon
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Με προσωπική επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα και ρητή θέση ενάντια στην πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Αύγουστο, εμφανίστηκε στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, έλεγξε τους βουλευτές της συμπολίτευσης που στηρίζουν το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας πως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου βασίζεται στην «θεωρία των πλαστών στοιχείων» του «υπόδικου επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου», τον οποίον επιμένει να εμπιστεύεται ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Πάνος Καμμένος υπενθύμισε στην ομιλία του πως «στη θέση του υπουργού Οικονομικών σήμερα, δεν βρίσκεται εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο έτερος εκλεκτός του κου Σημίτη μετά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κος Στουρνάρας. Ως πότε θα το ανεχόμαστε; Βλέπουμε βουλευτές που έλεγαν σε άλλα νομοσχέδια πως είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουν, να καλούνται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Βλέπω βουλευτές όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης που λένε «αντισυνταγματικό» το νομοσχέδιο – αλλά θα το ψηφίσουν. Αυτά είναι περίεργα και παράξενα πράγματα…» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος

Για να συμπληρώσει ότι «υπάρχει και η προσωπική ευθύνη. Το νομοσχέδιο βασίζεται στη «θεωρία των πλαστών στοιχείων» του κου Γεωργίου. Ποιος λέει ψέματα λοιπόν για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία; Ο Καραμανλής ή ο Γεωργίου; Έχετε υποχρέωση να ψηφίσετε και να αποφασίσετε αν τότε λέγατε ψέματα! Εμείς πιστεύουμε πως τα στοιχεία για το έλλειμμα τα αλλοίωσε ο Γ. Παπανδρέου, η συμμορία του Σημίτη και της Goldman Sachs! Εσείς τι λέτε; Ο Γεωργίου είχε δίκιο, ή ο Παυλόπουλος;» (σ.σ. στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος, είχε καταφερθεί κατά της διατήρησης του κ. Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

«Ο Γεωργίου» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Ο Γεωργίου ή ο Καραμανλής;»επανήλθε ο Πάνος Καμμένος.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι τα πραγματικά» επέμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Άρα αυτά που έδωσε ο Καραμανλής, ήταν πλαστά;» επανήλθε ο Πάνος Καμμένος.

«Σας απάντησα. Τα σημερινά είναι τα πραγματικά» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών.

«Πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ψηφίστε τον! Δικαιώστε τον Γεωργίου τον υπόδικο!» διατράνωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια, κατήγγειλε τον διορισμό στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, των κ.κ. Χαρ. Μάκκα και Ανδρ. Μπερούτσου, τους οποίους χαρακτήρισε «παίκτες και μετόχους σε διεθνή funds» – ειδικά δε, για τον πρώτο, επικαλέστηκε και δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο «Κοράκια της Δραχμής» που τον αναφέρει.

«Σκοπός είναι να καταρρεύσει η χώρα και στη συνέχεια να αγοραστεί για ένα κομμάτι ψωμί η περιουσία των Ελλήνων – να γίνουμε υπάλληλοι των ξένων τραπεζών με 250 ευρώ μισθό, σε μια ομοσπονδιοποιημένη Ευρώπη με τις σημαίες κατεβασμένες. Να μην πληρώσετε τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Αυγούστου! 17 δισ. θα πληρώσετε μέχρι το τέλος του χρόνου. Η δήθεν βοήθεια που έρχεται απ΄ τους δανειστές, πάει γι αυτά τα ομόλογα που τα αγοράζουν τα hedge funds που εσείς διορίζετε στο ΤΧΣ» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 με τα οποία η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ανέφερε πως «εμείς έχουμε υποστηρίξει συγκεκριμένες απόψεις, αλλά στο ευρωπαϊκό σύστημα αναγνωρίστηκαν άλλα. Αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα, δεν έχει αντικείμενο, ούτε και κανένα αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό».

«Όσοι θέλουν να υπερασπιστούν τα έργα των κυβερνήσεων Καραμανλή, ας δούνε σε ποιας παράταξης τα έδρανα κάθεται ο Κ. Καραμανλής. Μαθήματα ως προς την ιστορία της ΝΔ από κάποιους που δεν είναι μέλη της, δεν θα πάρουμε» ανέφερε για τον Πάνο Καμμένο ο Μάκης Βορίδης.

«Ο κ. Βορίδης ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και πρώην αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Αυτή είναι η διαφορά του από τον Κώστα Καραμανλή» ανταπάντησε ο Πάνος Καμμένος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By