Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: Hxηρό μήνυμα στο εξωτερικό η συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ

stournaras bouli oikonomikon

Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

 

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης  Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό».

«Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος  Σταυρίδης. Ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε «να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν, να τρέξουν τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους».

«Με τη σημερινή συμφωνία έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», δήλωσε από την πλευρά του ο επιχειρηματίας   Δημήτρης Μελισσανίδης (ο οποίος υπέγραψε εκ μέρους της Emma Delta) , προσθέτοντας ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, τονίζοντας ότι με τη σημερινή συμφωνία «αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα». «Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε προσεγγίσεις και νέες λύσεις», σημείωσε με έμφαση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By