Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: Στις 13 Μαΐου η έγκριση των 8,8 δισ. ευρώ

Την Πέμπτη θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Γ. Στουρνάρας: «Έκλεισε η συμφωνία με την Τρόικα»,από το βήμα του Economist / Αθήνα, Δευτέρα 15 Απριλίου / fosphotos.com | Alexandros Katsis
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή  καθώς τη Μ. Δευτέρα κλείνει η Βουλή, λόγω Πάσχα.

Επίσης, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε πως για το θέμα θα υπάρξει συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, ενώ αναμένονται ορισμένες νομοτεχνικές λεπτομέρειες από την Γενική Γραμματέα του υπουργείου κυρία Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά με τη δόση, από το οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει έγκριση τη Δευτέρα από το Euroworking Group για τα 2,8 δισ. ευρώ, αλλά και απόφαση στο Eurogroup της 13ης Μάιου συνολικά για τα 8,8 δισ. ευρώ.
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαίωσε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την Πέμπτη και τόνισε ότι «ελπίζω να είμαστε έτοιμοι. Τρέχουμε, βέβαια, να προλάβουμε, γιατί είναι πολλά τα θέματα».

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι «θα συναντηθούμε, ενδεχομένως, αν είμαστε έτοιμοι, αύριο βράδυ, με τους κυβερνητικούς εταίρους».
Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι «εφόσον η Βουλή παραμένει κλειστή το Πάσχα, θα πρέπει να το έχουμε ψηφίσει μέχρι την επόμενη Κυριακή», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει έγκριση από το Euro Working Group τη Δευτέρα απάντησε αρνητικά και ότι πιθανότητα θα μεταφερθεί σε τηλεδιάσκεψη στις 13 Μαΐου.

By