Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: «Το 2014 η χώρα θα κάνει το βήμα για έξοδο από την κρίση»

Βολές από ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

stournaras

Εύσημα στους βουλευτές της συμπολίτευσης για τη στάση τους στον ενιαίο φόρο ακινήτων απένειμε ο Γ. Στουρνάρας, αναγνωρίζοντας πως η καθιέρωση για πρώτη φορά ενός καθολικού φόρου ακινήτων δεν είναι κάτι ευχάριστο, καθώς αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μικροπολιτικά παιχνίδια και εξάρσεις λαϊκισμού ειδικά από αυτούς που δεν έχουν και αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για τους βουλευτές των υπεύθυνων δυνάμεων που έχουν στηρίξει και σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, αλλά το 2014 χάρη στην επιμονή και υπευθυνότητα να διαψεύσει καταστροφολόγους κάθε είδους και η χώρα θα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από την κρίση», είπε και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ακόμη και από τα κόμματα της συμπολίτευσης για τη σωρεία άσχετων διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως επείγει η ψήφισή τους, καθώς η ισχύς τους ξεκινά την 1/1/2014.

Όπως είπε πολλές από αυτές ακυρώνουν γραφειοκρατικές εγκυκλίους και κλείνουν διάφορα «παράθυρα» που αποβαίνουν προς όφελος των πολιτών.

Βολές από το ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες βολές πάντως, κατά του Γ. Στουρνάρα ήρθαν από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Κουτσούκο που τόνισε ότι οι διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τον φόρο ακινήτων αιφνιδίασαν το ΠΑΣΟΚ και ότι εάν δεν δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, δεν έχουν καμία υποχρέωση και καμία πρόθεση να τις ψηφίσουν, ενώ και η Φ. Πατριανάκου από τη ΝΔ ζήτησε από τον υπουργό να είναι περισσότερο σκληρός με τους υπουργούς.

Κατά τ’ άλλα, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις αιτιάσεις περί νέας επιβάρυνσης, λέγοντας ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στο 1,6% ΑΕΠ, έναντι 1,8% που είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης:
Διαξιφισμοί στην πρεμιέρα του ενιαίου φόρου ακινήτων

(Visited 1 times, 1 visits today)
By