Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Στουρνάρα ληστεύεις τον κόσμο»

Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων εξαπέλυσε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)

akinita600_141113ιι

Για ληστρικό φόρο ακινήτων κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ που εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και δεν φείδεται χαρακτηρισμών στην ανακοίνωσή της.

«Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της «εισπραξιμότητας» της αγροτικής ψήφου» αναφέρει σε ανακοίνωση της.

«Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η «προοδευτική» κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …»πρόοδος»), που, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά. Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους» προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ, καταλήγοντας πως πρόκειται για «φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου» που θα οδηγήσει σε εκπλειστηριασμό χιλιάδων ξενοικίαστων ιδιοκτησιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By