Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κλειστοί οι δήμοι σε όλη τη χώρα κατά της διαθεσιμότητας

fosphotos.com
fosphotos.com

Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας, με εξαίρεση τις προνοιακές υπηρεσίες, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στις 11 δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στο μεταξύ για τις 9.30 είχε οριστεί νέο ραντεβού του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για το ζήτημα της κινητικότητας χιλιάδων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών. Κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πάντως στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων τους διεμήνυσαν πως η συμφωνία με την τρόικα έχει κλείσει και πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί πλην ενός 5-10% που θα παραμείνει στην υπηρεσία των Δήμων. Μέσα στον Ιούλιο χτυπάει το καμπανάκι για τους σχολικούς φύλακες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν»

Το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το σωματείο των δημοτικών αστυνομικών προκειμένου να καθορίσουν τν περαιτέρω στάση τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By