Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους 195 ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου

Δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά της Λαμπεντούζα

sikelianavagioΣε τουλάχιστον 195 ανέρχονται τα θύματα του ναυαγίου κοντά στο νησάκι Λαμπεντούζα της Ιταλίας την Πέμπτη, αφού οι δύτες ανέσυραν σήμερα ακόμα 84 σορούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ιταλικών αρχών, οι οποίες βασίζονται στις μαρτυρίες των επιζώντων, υπάρχουν τουλάχιστον 188 αγνοούμενοι ακόμη.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί ελαφρά και οι επιχειρήσεις για την ανάσυρση των θυμάτων θα συνεχιστούν.

Στην περιοχή έχει φθάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ με κάμερες για να συμβάλει στον εντοπισμό των πτωμάτων. Εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο της ανέλκυσης από τον βυθό του ναυαγισμένου πλεούμενου, όμως εκφράζονται επιφυλάξεις καθώς το ξύλινο αυτό σκάφος είχε πιάσει φωτιά και μπορεί να μην καταστεί δυνατό να ανελκυθεί ολόκληρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε έναν κληρικό για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις για την εύρεση των θυμάτων και να προσφέρει πνευματική βοήθεια στους επιζώντες.

Από την πλευρά της, η υπουργός αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζε δήλωσε ότι ο νόμος περί λαθρομετανάστευσης πρέπει να τροποποιηθεί. «Δεν έπρεπε να περιμένουμε μια τραγωδία για να αλλάξουμε τα πράγματα» επεσήμανε η Ιταλίδα υπουργός, η οποία κατάγεται από τη ΛΔ Κονγκό και έχει δεχθεί ρατσιστικές επικρίσεις κυρίως από τη Λέγκα του Βορρά για τον αγώνα της υπέρ των μεταναστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By