Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο αντάρτικο πέντε βουλευτές της ΝΔ- Απειλούν να μην ψηφίσουν την ρύθμιση για τους δικαστικούς

Η τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση για αυξήσεις στις αποδοχές των ενεργεία δικαστών, του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ, καθώς και των συντάξεων των πρώην συναδέλφων τους, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

vouli-dispistia

Στο αντάρτικο βγήκαν πέντε βουλευτές της ΝΔ, δυσαρεστημένοι από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σχολίαζαν στα πηγαδάκια της Βουλής, ζητώντας να αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες και στους ένστολους, διαφορετικά δεν θα ψηφίσουν την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Η τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση για αυξήσεις στις αποδοχές των ενεργεία δικαστών, του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ, καθώς και των συντάξεων των πρώην συναδέλφων τους, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής και Δημήτρης Κυριαζίδης «εκβιάζουν» επί της ουσίας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει και τους ένστολους. Χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των δικαστικών λειτουργών, με δεδομένη την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές και προσθέτουν: «Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή».

By