Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο Αρχηγείο Στόλου ο Ν. Δένδιας

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

«Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ένας ισχυρός βραχίονας αποτροπής οποιασδήποτε απειλής»

dendias2

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε σήμερα το Αρχηγείο Στόλου στο γενικότερο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε μείζονες σχηματισμούς και στρατιωτικά φυλάκια.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το υποβρύχιο «Παπανικολής», την πυραυλάκατο «Δανιόλος» και τη φρεγάτα «Σπέτσαι».

Στη συνέχεια μετέβη στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών που βρίσκεται εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνος όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα συντηρήσεως και εκσυγχρονισμού μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, τη δραστηριότητα και τον προγραμματισμό του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ένας ισχυρός βραχίονας αποτροπής οποιασδήποτε απειλής, έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο θέμα των υποβρυχίων σχολίασε ότι «ύστερα από τις συντονισμένες κινήσεις της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει τη βούληση και το σθένος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, να λύνει Γόρδιους Δεσμούς που χρονίζουν και να θεραπεύει καρκινώματα, επί των οποίων κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει τομές».

Παράλληλα εξήρε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση στο εθνικό καθήκον των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Φέρνοντας δε σαν παράδειγμα τη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι απαιτούνται «<em>σκληρή δουλειά, εθνική συνεννόηση, πίστη σε ρεαλιστικούς στόχους για να ξεπεράσουμε κάθε δίλημμα και κάθε κρίση».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας.

By