Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Βελιγράδι η Κάθριν Άστον

Η κ. Άστον θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και θα μιλήσει στα μέλη της Σερβικής Βουλής

aleksandar voutchis_servia

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάθριν Άστον πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία.

Η κ. Άστον θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και θα μιλήσει στα μέλη της Σερβικής Βουλής.

«Χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τη νέα κυβέρνηση της Σερβίας για τις μελλοντικές προκλήσεις» ανέφερε η κ. Άστον σε ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει ότι θα συζητήσει στο Βελιγράδι και με τον πρώην πρωθυπουργό, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επισήμανε ότι η Σερβία πέτυχε «εντυπωσιακή πρόοδο» στην ευρωπαϊκή πορεία της, κάτι που αφορά κυρίως την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ και τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Η κ. Άστον είναι η πρώτη ξένη αξιωματούχος που θα συναντηθεί με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η κυβέρνηση του οποίου έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της Σερβίας.

By