Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Βερολίνο αύριο ο Δ. Κούρκουλας

Για την αξιολόγηση της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης

kourkoulas

Στο Βερολίνο θα μεταβεί αύριο, 10 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας για την αξιολόγηση της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης ως συντονιστής των αντιπροσωπειών από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας και τέλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ.Κούρκουλας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του (αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις) κ. Μίκαελ Ρότ, ενώ επίσης θα λάβει μέρος σε ημερίδα που οργανώνεται από το Ινστιτούτο Korber.

Στη θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνονται ζητήματα σχετικά με τη γερμανική και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, τη Μέση Ανατολή, τις πολιτικές στη Ασία και τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην ανατολική Ευρώπη.

Στην ημερίδα μετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρ.Β.Στάινμαγιερ, η Υψηλή Αξιωματούχος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φ.Μογκερίνι, ο σύμβουλος της Καγκελαρίου για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Κρ.Χόυσγκεν, ο γνωστός Γερμανός διπλωμάτης Β.Ίσινγκερ, ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, αναλυτές από διεθνή Ινστιτούτα, καθώς και πρώην αλλά και νυν κυβερνητικοί παράγοντες από την Ιταλία, τον Λίβανο, την Ουκρανία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Σερβία και το Ιράν.

By