Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Ευρωκοινοβούλιο θα μιλήσει ο Πάπας Φραγκίσκος το Νοέμβριο

Ο αργεντινός Πάπας είναι ο δεύτερος ο οποίος θα πάρει τον λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τον Ιωάννη Παύλο ο Δεύτερος την 11η Οκτωβρίου 1988

papas fragkiskos_10

Στις 25 Νοεμβρίου ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πρόκειται να μιλήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τύπου του Βατικανού.

«Ο Πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο και να απευθυνθεί, με ομιλία του, στα εκλεγμένα μέλη του, κατά την διάρκεια επίσημης συνόδου», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι, δεν θα πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία».

Αναφορικά με την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Νοέμβριο, ο πατέρας Λομπάρντι δήλωσε ότι «δεν έχει ακόμη καθοριστεί οριστικά» αναφερόμενος προφανώς στην επίσημη πρόσκληση η οποία αναμένεται να σταλεί – εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – και από τις τουρκικές αρχές, ώστε ο ποντίφικας να μεταβεί επίσης στην Άγκυρα.

Ο αργεντινός Πάπας είναι ο δεύτερος ο οποίος θα πάρει τον λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τον Ιωάννη Παύλο τον Δεύτερο την 11η Οκτωβρίου 1988.

By