Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν οι καθαρίστριες

«Ανθρώπινα αισθάνομαι απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

katharistries-ypoikBBBBB

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προσφεύγουν κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ενώ προτίθενται να υποβάλουν και μήνυση εναντίον του υπουργού  Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο θεωρούν ηθικό αυτουργό για τον ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για δυο αστυνομικούς των ΜΑΤ για τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν  την Πέμπτη οι καθαρίστριες  έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ζητούν τη διαγραφή Κικίλια 

Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν θα ζητήσουν από τον Iατρικό Σύλλογο την διαγραφή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια γιατί επί υπουργίας του χτυπήθηκαν βάναυσα. Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να  καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα χθεσινά βίαια επεισόδια.Παρούσα στην συνέντευξη ήταν η μια από τις δυο τραυματισμένες καθαρίστριες, ενώ η άλλη ακόμα νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος της Ν.Δ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε για την επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ οι καθαρίστριες : «Ανθρώπινα αισθάνομαι απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη».

Πρόσθεσε ότι  δεν είναι αρμόδια για να κινήσει διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, «αλλά πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο παντού και πάντα, όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στον διοικητικό και κρατικό μηχανισμό» ενώ εξέφρασε και τη.. λύπη της για τους ανέργους που προκύπτουν εκ της διαθεσιμότητας:  «Θα ήθελα να λύσουμε όλα τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και δεν είναι ευχαριστημένοι εκεί που πήγαν, αλλά και όλων των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν τώρα δουλειά και ψάχνουν για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Όλα τα προβλήματα θα ήθελα να λύσουμε. Και προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό σε επίπεδο πολιτικής» κατέληξε.

By