Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Καστελόριζο ο Σαμαράς για τα γενέθλια του Ά. Λιβέρη

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός

αρχείο λήψης

Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, καθώς ήταν καλεσμένοι σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου (05/07) για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του ομογενή κροίσου Άντριου Λιβέρη.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο νησί ήταν μεν ιδιωτική, ωστόσο ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ενημερώθηκε για αρκετά θέματα που «καίνε» τους κατοίκους. Τέτοιο θέμα ήταν το ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και ότι το κενό καλύπτεται με την απόσπαση γιατρών από το νοσοκομείο της Ρόδου κάθε 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την δήλωση του δημάρχου Γιώργου Αχλαδιώτη στο Rodosalarm, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα (07/07) θα διευθετήσει το θέμα.

Εκτός από τον κ. Σαμαρά και την σύζυγό του, το νησί κατέκλυσαν για τα γενέθλια του Άντριου Λιβέρη, συμβούλου του Μπάρακ Ομπάμα και προέδρου της The Dow Chemical Company, επιχειρηματίες από το Μεξικό, την Αμερική και την Ευρώπη.

Για την διαμονή των καλεσμένων του, ο ομογενής κροίσος είχε νοικιάσει ξενοδοχεία ενώ κάποιοι διανυκτέρευσαν στις τέσσερις θαλαμηγούς, που είχαν καταπλεύσει στο νησί.

By