Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο κενό οι προσπάθειες για εντοπισμό του χαμένου Boeing

«Τζίφος» από τις ενδείξεις που κατέγραψε δορυφόρος την περασμένη Κυριακή 

malaysia-air-600x450

Τίποτα το καινούργιο δεν προέκυψε από τα αντικείμενα που πιθανώς να αποτελούσαν στοιχεία για την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το αμερικανικό NBCNews, το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon ολοκλήρωσε την πτήση του πάνω από την περιοχή των ερευνών και δεν εντόπισε τίποτε.

Όλες οι έρευνες έχουν στραφεί τώρα στον Ινδικό Ωκεανό που σύμφωνα με εικόνες από δορυφόρο βρέθηκαν να πλέουν στη θάλασσα αντικείμενα που πιθανολογήθηκε ότι ήταν συντρίμμια του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα Πέμπτη, είχαν τραβηχτεί την περασμένη Κυριακή, 16 Μαρτίου, και μόλις σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Oι εικόνες του δορυφόρου, που προκάλεσαν συναγερμό, έδειχναν ένα αντικείμενο μήκους 24 μέτρων και ένα μικρότερο να πλέουν στη θάλασσα. Οι διαστάσεις των Boeing 777 είναι περίπου: μήκος 70 μέτρα, άνοιγμα φτερών 61 μέτρα, ουρά 63,7 μέτρα.

Θυμίζουμε πως το αεροπλάνο, που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

By