Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στην ΕΡΤ

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε προπηλακισμό βουλευτών του κόμματος

ert88_081113

Πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μεταδόθηκε στις 9 το βράδυ και το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

Στις τέσσερις το απόγευμα αστυνομικοί συνόδευσαν τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι τεχνικοί μπήκαν κρυφά, από την πίσω πόρτα. Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι βουλευτές ζήτησαν να είναι παρόντες, καθότι στην ΕΡΤ βρίσκονται πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία είναι ακόμα χρεωμένα στους εργαζομένους, καθότι δεν έχει γίνει παράδοση-παραλαβή και η αστυνομία αρνήθηκε. «Δεν ξέρουμε τι κάνανε με τα μηχανήματα, αφού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε παρόντες. Έχουμε πληροφορίες πως πήραν μαζί τους κάποια» δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η είσοδος στην ΕΡΤ έγινε χωρίς εισαγγελική άδεια, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά από τηλεφώνημά της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By